Achtergrond waaruit mijn kunst ontstaat

Mijn schilderen, etsen, tekenen is doen.
Het spel van sporen nalaten is een soort bevestiging dat ik het ben geweest, met daaraan verbonden de bereidheid de eenmaal ingeslagen weg te volgen ook al bewandel ik constant de uitnodigingen van het werk zelf.

Ervaringen, belevingen en toevalligheden zijn hier belangrijke elementen bij. Het liefst probeer ik alles uit, al wat ik niet ken wil ik doen. Geboeid word ik door dingen die ik niet kan bevatten, zoals de natuur, het ontstaan en groeien van planten en zaden. De ontwikkeling van de genetische manipulatie houdt me net zoveel bezig als de bewegingen van het menselijk en dierlijk lichaam. De structuur van schors van bomen, het gezicht van de maan, weersveranderingen, kleuren van seizoenen, stromend water, en tal van deze zaken.

Bij de dingen die ik waarneem en gebruik, heb ik een voorkeur voor ronde en niet te hoekige vormen. Notities en krabbels helpen bij het verzamelen en onthouden van deze gegevens. Deze krabbels zijn flitsen van mijn zien en vaak weet ik niet eens waar ze vandaan komen als ik ze weer beschouw. Dit krabbelen ontwikkelt zich zodanig, dat ik thans al vaak rechtstreeks op doek, plaat of papier noteer. Beeld op beeld, over elkaar, en dan radicaal elimineren, wegstrepen of wegschilderen wat niet nodig is.

De uitdaging is om snelle, moeiteloos gemaakte werken, later zo te blijven bewerken, met alle middelen die ik tot mijn beschikking heb, tot een verzadigd beeld ontstaat..

Werk in opdracht
Rode Kruis           Oosterhout          
Elsan Onderhoud Elsan Onderhoud
Knauf Oosterhout
Particulieren Breda, Etten-leur
OCS,Kiekerekie Illustraties
Speekenbrink Oosterhout
Cover/illustraties Raamsdonksveer
                    
Werk opgenomen in bedrijfscollecties / Kunstuitleen
Rabobank   Oosterhout
Knauf Oosterhout
Kunstuitleen Oosterhout
Humanitas Eindhoven
De Hoog Oosterhout
Elsan Oosterhout
El Olivo Altea,Spanje
           
Projecten / manifestaties
1m2 grafiek,Dichtbeelden,Belcrum Breda
Kochi international Triennal Exhibitions of Prints Japan
Exlibris Sint Niklaas,Belgie
Open Ateliers, 1997t/m 2011 Oosterhout
Atelier in Beeld,2001/2/3/5/6/7/8/9 Oosterhout
Kunstrondje,2003,2004/5/6 Oosterhout
Boa,Open Ateliers,2003/4/5 Breda
Atelier Antonius, 2007 t/m 2011 Oosterhout
                         
Individuele projecten
Lucifersact,Geheel van delen,1000 luciferdoosjes als drager van kunst in 2003/4/5 Den hout,Oosterhout,Zwolle en Breda. Atelierrondleidingen aan leerlingen van het voorgezet onderwijs en groepen. Workshops op maat. Restaureren joodse graven.

Terug